Mazais, kustīgais ņirbulis pie Tavas profila bildītes izstāstīs par Tevi arī tiem, kas šodien nav iemanījušies uzdot Tev parasto jautājumu – kā jūties, draugs?:)

2009. gada 27. janv.

ZEMNIEKU NEMIERI IN DA MADOHA 3200

Šodien, 27. janvārī, solidarizējoties ar citu rajonu zemniekiem, Madonā, Jaunlazdonas dzīvojamo māju rajonā, tā dēvētajā Muitas laukumā, notiks Madonas rajona lauku saimnieku sabraukums. Ar dažādu smago lauksaimniecības tehniku zemnieki iestāsies par savu vietu zem saules, lai spētu strādāt un pildīt kredītsaistības.
Kā pastāstīja Madonas rajona lauksaimnieku apvienības (RLA) vadītāja Līga Milkeviča, arī Madonas RLA nolēmusi atbalstīt miermīlīgās zemnieku protesta akcijas, kas aizsākās Valmierā. - Lielu interesi izrāda un ir aktīvi Liezēres, Mētrienas, Murmastienes, Cesvaines, Aronas un citu pagastu lauku saimnieki. Svarīgi būs pārrunāt arī to, vai ir rezultāts lauksaimniecības organizāciju pārstāvju sarunām par situāciju lauksaimniecībā.

Protestējot pret krīzi lauksaimniecībā, otrdien zemnieki visā Latvijā izbrauks uz ceļiem miermīlīgā protesta akcijā, savukārt Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome pirmdien valdībai izvirzīja vairākas prasības un atbildi no valdības gaida nedēļas laikā.

- Latvijas lauksaimnieki izvirzījuši valdībai kopīgas prasības un šodien vairāk nekā 20 vietās visā Latvijā piedalīsies kopīgā protesta akcijā uz Latvijas ceļiem, - informēja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Garkalne.
LOSP aicina lauksaimniekus piedalīties akcijā uz ceļiem ar lauksaimniecības tehniku vai arī ar savām automašīnām. Akcija norisināsies visā valstī no pulksten 11 līdz 13. No pulksten 12 līdz 12.05 akcijas dalībnieki vienlaikus dos skaņas signālu.

LOSP arī sagaida, ka tie, kas netiek uz kādu no akcijas centralizētajiem punktiem, attiecīgajā laikā izbrauks uz kāda no tuvumā esošajiem lielajiem ceļiem.
Akcijas sauklis - „Es par lauksaimniecību!".

Lai demonstrētu vienotību, cīnītos par Latvijas lauksaimniecības pastāvēšanu un veicinātu situācijas uzlabošanos, lauksaimnieki otrdien rīkos miermīlīgo brīdinājuma akciju. Tādējādi lauksaimnieki cer pievērst uzmanību nozares problēmām.


Nav komentāru: